UŽASNA NOĆ U SRBIJI: U Beogradu ubistvo i pad u šaht, u Nišu pucnjava u kafiću

Srbija nije mirovala ove noći.

Hronika
Dnevno.rs

Mladić star oko 25 godina preminuo je noćas u bolnici od povreda zadobijenih u pucnjavi koja se nakon ponoći dogodila u Rakovici.

Mladić sa prostrelnim ranama i u teškom stanju primljen je u Urgentni centar i odmah je prebačen u operacionu salu, gde su lekari pokušali da mu spasu život, ali je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda.

Još nije poznato šta je prethodilo pucnjavi.

Drama na Vračaru

Nesvakidašnja drama odigrala se u subotu ko 22 sata na Vračaru, kada je jedna žena upala u šaht i polomila rebra.

Ona je zadobila povrede grudnog koša, polomila je rebra – potvrđen je u Hitnoj pomoći.

U Hitnoj pomoći navode da su, osim njihove ekipe, morali da intervenišu i vatrogasci kako bi žena bila izvučena iz šahta. Povređena žena potom je prevezena na Urgentni centar.

Više desetina policajaca blokiralo Trg Kralja Milana

Četiri osobe, među kojima i jedan policajac, ranjene su noćas oko tri sata u kafiću „Manila“ na Trgu Kralja Milana u strogom centru Niša kada je upotrebljeno automatsko oružje. Prema nezvaničnim informacijama, jedna od ranjenih osoba je i napadač koji je zadobio povredu kolena.

Kako pišu “Niške vesti” očevici navode da je napadač izašao iz automobila sa zadnjeg sedišta i na samom ulazu kafića otvorio vatru.

Iz niške Hitne pomoći saopšteno je da su oni reagovali sa tri ekipe.

U 2.52 sati dobili smo poziv da je upucan policajac, ekipa iz podstanice „Jug“ koja je najbliža centru je za četiri minuta bila na licu mesta ali je povređeni čovek službenim vozilom već prebačen do Kliničkog centra. Nakon tri minuta pozvala nas je policija i zatražila da pošaljemo još dve ekipe, koje su zbrinule još tri povređena lica. Najteže je povređen jedan muškarac koji ima više ustrelnih, moguće i prostrelnih rana grudnog koša i nogu, druga osoba imala je obilno krvarenje zbog ustrelne rane na desnom kolenu a još jedna je zbrinuta zbog okrznuća na desnoj podlaktici. Svima je odmah pružena neophodna pomoć nakon čega su prebačeni u Klinički centar na dalje lečenje – saopštila je Verica Božić, šef dežurne ekipe niške Hitne pomoći.

Na lice mesta stiglo je više desetina policajaca koji su blokirali Trg Kralja Milana i deo Voždove ulice, zbog čega je obustavljen saobraćaj kroz centar grada.