Velika tuga – Sahranjeni mladići koji su stradali u sudaru glisera

Uz prisustvo velikog broja građana severnog Kosova, danas su na groblju u mestu Rudare kod Zvečana sahranjeni Petar Mirković (28) i Vladan Stašić (34) iz Kosovske Mitrovice koji su u ponedeljak stradali prilikom sudara dva glisera na jezeru Gazivode.

Opraštajući se od Vladana, otac Ninoslav Stašić podsetio je na svu dobrotu kojom je plenio njegov sin jedinac za koga svi koji su ga poznavali, imaju samo reči hvale.

Dolazak druge pogrebne povorke najavili su motori Moto kluba “Kosovski vitezovi” čiji je član bio Petar Mirković. Nepregledna kolona rođaka, prijatelja i sugrađana strpljivo je čekala da izrazima saučešća ublaži bol porodici Mirković koja je na večni put ispratila sina jedinca, brata, oca i supruga Petra. Potraga za Aleksandrom Miletićem i Dušanom Nikolićem traje i dalje a u nju su uključeni pored KPS-a i vatrogasnih jedinica, građani i pripadnici Kfora.

U opštinama na severu Kosova danas je drugi od ukupno tri dana žalosti koje su proglasili privremeni organi. Četvorica Mitrovčana stradali su pre dve večeri, kada su se na jezeru Gazivode, gde su kampovali, pod još nerazjašnjenim okolnostima, sudarila dva glisera u kojima su se nalazili. Jedan gliser je potonuo, dok je zvuk motora drugog glisera izazvao
pažnju komšija koji su odmah pozvali policiju i hitnu pomoć.