Policija je u nastavku akcije na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila više osoba koje su pripadale raznim političkim opcijama - SNS, DS i SPS.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je uhapšen član Glavnog odbora SNS-a Vladan Milošević, koji je ujedno i generalni direktor javnog preduzeća „Podzemna eksploatacija uglja u Resavici” i još jedna osoba iz Beograda, zbog sumnje da su primali i davali mito.

Prema njegovim rečima, uhapšeni su prilikom primopredaje obeleženih novčanica, a naneli su štetu tom preduzeću od 1.6 miliona dinara.

Stefanović je rekao da je uhapšen i član Predsedništa DS-a Milivoje Vrebalov koji je i bivši predsednik opštine Bečej.

Prema njegovim rečima, u istoj akciji uhapšene su još tri osobe zbog sumnje da su izvršile niz malverzacija prilikom adaptacije objekta za decu ometenu u razvoju, a koji nikada nije završen.

Stefanović je dodao da su raznim krivičnim delima opštinu Bečej osumnjičeni oštetili za, po tadašnjem kursu, više od milion evra.

Ministar je dodao da je uhapšen i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milojević zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Prema Stefanovićevim rečima, Milojević je osumnjičen da je tom Fondu naneo štetu od 30 miliona dinara.

Stefanović je rekao i da je jutros u Nišu uhapšen bivši direktor preduzeća „Jugoistok” i predsednik Okružnog odbora SPS-a Igor Novaković zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj prilikom sprovođenja javnih nabavki.

Stefanović je dodao da je u tom slučaju uhapseno još pet osoba iz Niša, a da će još dva lica biti obuhvaćena krivičnom prijavom zbog sumnje da su omogućili privatnom preduzeća iz Niša da stekne protivpravnu imovinsku korist od 30 miliona dinara.

Stefanović je potvrdio pisanja medija da je uhapšen brat bivšeg državnog sekretara MUP-a Vanje Vukića.

Ministar je danas rekao i da se radi na novom zakonu o policiji i da će taj posao verovatno biti završen do kraja januara.

Stefanović je objasnio da je o tome sa načelnicima policijskih uprava imao više sastanaka, da će se radna verzija naći u detaljnoj javnoj raspravi i da će se tek nakon toga uputiti Evropskoj komisiji kao radna verzija.

Upitan i da li će i kakva će rešenja biti za policijske činove, Stefanović je rekao da smatra da bi trebalo da ti činovi budu demilitarizovani, odnosno da nema vojnih činova, osim u slučaju specijalnih jedinica, „što je normalno po prirodni njihovog posla”.

On je na konferenciji za novinare, odgovorajaći na pitanja kako komentariše izjavu premijera Aleksandra Vučića da po pitanju njegovog obezbeđenja više veruje „Kobrama”, Stafanović je rekao da je premijer bio ministar odbrane i da je sve to logično, jer je kao ministar upoznao te ljude.

Kako je dodao ne smatra da treba o tome da se uopšte bilo šta dalje elaborira u javnosti, jer to na neki način ugrožava njegovu bezbednost.loading...