Voditelj emisije o bezbednosti u saobraćaju imao udes na Novom Beogradu

Mirko Alvirović, urednik popularne emisije SAT koja se bavi bezbednošću u saobraćaju, u ponedeljak je učestvovao u saobraćajnoj nesreći na Novom Beogradu.

Uprkos tome što su mediji pisali da je voditelj prouzrokovao saobraćajnu nesreću, Mirko Alvirović tvrdi za „Blic” da on nije kriv, već da je vozač tramvaja udario u njegovo vozilo.

– Laž je da sam ja nepropisno skrenuo i udario u tramvaj. Tramvaj je udario u mene. Kako? Ne znam. Možda je vozač nešto prevideo. Moje vozilo ima oštećenje, i to sa strane – tvrdi Alvirović.

Voditelj popularne emisije kaže i da je on odmah pozvao policiju.

– Zvao sam policiju najviše da bi se utvrdilo da li je možda vozač tramvaja pijan. Ali nije. To je moglo svakome da se desi. Nikome ne zameram i hvala Bogu niko nije povređen – kaže Alvirović.

Prema nezvaničnim informacijama iz policiije, Alvirović je na raskrsnici ulica Milutina Milankovića i Milentija Popovića nepropisno skrenuo i svojom „tojotom” udario u tramvaj.

U policiji navode i da je Alvirović napravio prekršaj jer „tramvaj uvek ima prednost ukoliko je vozač prošao na zeleno”.

U udesu nije bilo povređenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.