Vozač ‘automobila smrti’ ima 27 prijava: Prvi prekršaj napravio sa 15 godina

Dušana Jovanovića (19) vozača BMW-a smrti, policija je u poslednje četiri godine čak osam puta uhvatila da vozi bez vozačke dozvole.

Jovanović, koji je i u subotu vozio bez dozvole i pijan pri velikoj brzini uleteo u Dunav kod Ade Huje kada je poginulo troje mladih ljudi, u policijskom dosijeu ima čak 27 prekršajnih prijava, piše Blic.

Osim saobraćajnih prekršaja, ima i prekršaj zbog nošenja bejzbol palice i zbog toga što policiji nije hteo da pokaže ličnu kartu jer je navodno nije imao.

Iako ima samo 19 godina, prvi prekršaj je, pokazuje evidencija MUP-a, napravio 2010. Tada je, sa 15 godine, kažnjen zbog vožnje motora bez zaštitne kacige. Jovanović je tužioca nakon nesreće na Adi Huji slagao, rekavši da je vozio dva ili tri puta automobil bez dozvole. Policija ga je samo 2012. kaznila četiri puta zbog vožnje bez dozvole, jednom zbog toga što nije imao saobraćajnu i dva puta jer je upravljao motorom bez kacige.

Godinu dana kasnije zbog nemanja dozvole kažnjavan još tri puta, a ove godine još jednom. Jovanoviću nije strašno da vozi i neregistrovane automobile, kao i one sa stranim registarskim tablicama. Upravo zbog tih prekršaja, policija mu je poslednju kaznu napisala u novembru, desetak dana pre nego što je izazvao stravičnu nesreću na Adi Huji.

U beogradskom Prekršajnom sudu, objašnjavaju da se Jovanović nikada nije pojavio na suđenju, da ga policija nikad nije pronašla na prijavljenoj adresi i da je zbog toga zastarelo osam prijava iz 2010. i 2012. Vozač BMW-a, uprkos svim prijavama, nema nijednu presudu Prekršajnog suda.

– Pre nego što su slučajevi zastareli, sud je izdavao naredbu za njegovo privođenje, ali nikada nije pronađen na mestu stanovanja. Za njim je trenutno na snazi nekoliko naloga za hitno dovođenje u sud. Policija ode na njegovu adresu, ali tamo im kažu da nije tu i da ne znaju kada će se vratiti, pa se i suđenja odlažu. Nijednu presudu nema, ali ne zbog krivice suda ili policije, već zbog toga što je dobro upućen kako da izigra ceo sistem i da svaki slučaj ode u zastarelost – objašnjavaju u Prekršajnom sudu.