Vozač ‘automobila smrti’ na saslušanju kroz suze zavapio: ‘Ne znam kako ću da preživim ovo’!

'Priznajem da sam kriv i spreman sam da snosim sve posledice tragedije koju sam izazvao' rekao je kroz suze.

Jako mi je žao zbog svega što se dogodilo i ne znam kako ću to da preživim – rekao je u nedelju kroz suze Dušan Jovanović (19) na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Njemu je nadležni sud odredio pritvor do 30 dana, zbog mogućeg uticaja na svedoke, da ne bi ponovio delo, kao i zbog uznemiravanja javnosti, prenose Novosti.
– Priznajem da sam kriv i spreman sam da snosim sve posledice tragedije koju sam izazvao – rekao je Jovanović na saslušanju. – Isto tako neizmerno se kajem i ne znam kako ću na duši nositi smrt mojih prijatelja i to što sam vozio bez vozačke dozvole, pišu Večernje novosti.
Kako se saznaje iz izvora bliskih pravosuđu, Jovanović je do detalja opisao šta se dogodilo pre kobnog sletanja automobilom u Dunav:- Bili smo u jednom klubu na Dorćolu. Tačno je da smo svi popili po koju čašicu alkohola, ali ne i da smo bili mortus pijani. Drogu nismo koristili.

Konkretno, sećam se da sam popio tri do četiri rakije.Jovanović je potom ispričao da je sa društvom seo u BMW i da su krenuli put Ade Huje ka restoranu „Carska ohota”.

– Vozio sam Višnjičkom ulicom i skrenuo ka Dunavskom keju – rekao je tužiocu Jovanović. – Put kojim sam vozio bio mi je potpuno nepoznat. Odjednom sam se našao u Dunavu i nisam stigao ni da kočim. Tada je nastao haos.Kako saznajemo, Luka Višnjić (20), sin novinarke Olje Bećković, uspeo je da izađe iz automobila tako što je rukom razbio staklo. Tom prilikom je polomio ruku. I Jovanović je uspeo da se spase, kao i Milica Jokić (18) koja se nalazila na suvozačevom mestu. Nažalost, Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18), kao i Miloš Janković (20) koji se nalazio u gepeku, udavili su se u reci.