ŽESTOK PREOKRET U SLUČAJU BELIVUKA: Njegov glavni saradnik svedočiće PROTIV njega?

Draganić se, priča dobro upućen sagovornik, godinama bavio reketiranjem i zelenašenjem, pa je stekao priličan imetak.

Printscreen Youtube/MUP

Vlado Draganić (47), rodom iz okoline Gospića, navodno je bio glavni logističar bande Veljka Belivuka (36), zvanog Velja Nevolja. Nije se preterano eksponirao u javnosti.

Draganić se, priča dobro upućen sagovornik, godinama bavio reketiranjem i zelenašenjem, pa je stekao priličan imetak.

PRODAO KUĆU ZA 120.000 evra

Draganić je uhapšen u luksuznom stanu na Zvezdari, u koji se preselio kada je pre dve godine prodao “kuću smrti” Velji Nevolji za čak 120.000 evra, iako vredi upola manje, 60.000-70.000.

Nije uspeo da prepiše kuću na Belivuka, pa zato tvrdi da mu ju je dao na korišćenje. Baš u vreme kad se Draganić iznenada odselio, u toj kući je ubijeno nekoliko ljudi. Komšije su samo viđale da dobra kola dolaze u dvorište, međutim, nisu mogli ništa da vide jer se nalazi u uskoj ulici i ima zidanu ogradu – dodaje izvor.

PLAŠI SE ZA PORODICU

Kako se saznaje, Draganić sada nije kandidat za svedoka-saradnika.

On je jedan od Veljinih glavnih ljudi, a plaši se i za život svoje porodice. Ima dve male ćerke s Ruskinjom, a iz prvog braka sina od 11 godina. Ukoliko bi otkucao sve zločine, mogao bi da bude na udaru mafije. Na njemu je da odluči hoće li da bude svedok, a tužilaštvo okrivljenim svedocima nudi daleko manje kazne ili oslobađajuće presude i drugi identitet ukoliko progovore – ističe dobro upućeni sagovornik.

BRANI SE ĆUTANJEM 

U “kuću smrti” namamljene su i iskasapljene sve tri žrtve klana – navijač Partizana Zdravko Radojević, pripadnik “Pink Pantera” Milan Ljepoja Mance iz Niša i navijač Crvene zvezde Goran Veličkovic Goksi.

Draganić se u dosadašnjem toku postupka branio ćutanjem. Odbranu će, prema najavi njegovog advokata Dejana Lazarevića, izneti kada mu budu predočeni svi dokazi. Važi za visokorangiranog pripadnika klana. Ako se dokaže njegova krivica, preti mu 40 godina robije.