U toku je dosad najudarniji turistički vikend, a to znači da su na putevima širom Hrvatske zavladale velike gužve.

 

Prema izveštaju Hrvatskog autokluba zbog udesa za saobraćaj je zatvoren autoput A7 između čvorova Sveti Kuzam i Draga u smeru Zagreba. Obilazak je lokalnim putevima.

Uklonjena su vozila iz saobraćajne nesreće na 231. km autoputa A1, ali između čvorova Gornja Ploča i Maslenica u smeru Splita zbog velike gustine saobraćaja vozi se otežano, u koloni od oko 25 km. 

Vozačima se savetuje da za izlazak s autputa u smeru Splita koriste čvor Gospić. U smeru unutrašnjosti vozi se nesmetano, javlja HAK na svojim službenim stranicama. 

Vozi se u kolonama, izuzetno otežano i uz zastoje na sledećim saobraćajnicama: 

Na autoputu A1 vrlo je gust saobraaj, vozi se usporeno, u koloni u pokretu na deonici između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smeru Splita, a saobraćaj je dodatno usporen zbog vozila u kvaru na 18. km u smeru Karlovca te kod tunela Ledenik, na deonci između čvorova Sveti Rok i Maslenica zbog autobusa u kvaru. 

Na autputu A3,na zagrebačkoj obilaznici od čvora Buzin u smeru čvora Lučko kolona je duga oko 14 km, a iz smera Jankomira oko četiri km. 

Na autoputu A4 Goričan-Zagreb, pred NP Sveta Helena u smeru Zagreba kolona vozila duga je oko 1,5 km. 

 

Vrlo je gust saobraćaj na svim važnijim putnim pravcima u smeru mora, naročito na autoputu A1 (vozi se u kolonama uz zastoje između Zagreba i Bosiljeva te čvorova Gornja Ploča i Maslenica), a gust je saobraćaj i na autoputevima: A3 Bregana-Lipovac u smeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smeru Zagreba i A4 Goričan-Zagreb u smeru Zagreba, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu u oba smera, na Istarskom ipsilonu, duž Jadranske magistrale (DC8), na pojedinim graničnim prelazima s BiH i Slovenijom na ulazu u RH te sa Srbijom na izlazu. 

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, ali pojačan je promet uz povremena čekanja na ukrcaj u pojedinim trajaktnim pristaništima (osobito prema Rabu, Cresu i Pagu) te u luci Split.loading...