HRVATSKI MEDIJI: “Vučić naručio HUŠKAČKA PITANJA od srpskih novinara i pokazao da NE MENJA ĆUD”

Kolinda i Vučić
Beta

Glavna vest u svim hrvatskim medijima je današnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu. Naročitu pažnju izazvala je konferencija za štampu i još više - pitanja srpskih novinara na njoj.

 

Hrvatski mediji pišu da je Vučić naručio pitanja srpskih novinara kako bi podigao tenzije u inače zategnutim odnosima Srbije i Hrvatske.

– Javna je tajna kako je srpski predsednik u svojoj zemlji medijski mag koji se za sve pita. Vučić vedri i oblači nad svim tv stanicama, kućama i kanalima, pa je tako bilo lako predvideti kako će u Zagreb sa sobom povesti medijske podanike od kojih će čuti pitanja na koja želi dati odgovor – pišu zagrebački mediji.

Kao primer ovoga oni naročito navode trenutak za vreme konferencije za štampu kada su srpski novinari krenuli da postavljaju pitanja “za koje je jasno kako su unapred dogovorena s Vučićem”.

– Ako stavimo po strani mnoge proteste i uvrede kojima su vas dočekali u Zagrebu, kao i bezbednosne propuste budući da je objavljena satnica vašeg poseta i mapa kretanja gradom, podsećam da je poznato da su ustaše ubili vašeg dedu. Ipak ste došli ovde? – pitao je novinar Studija B, a prenose hrvatski mediji.

– Aleksandre, bezbednosnih problema nije bilo. A što se tiče uvreda, ja sam se na to samo nasmejao. Ja nemam nikakav problem, ako sam ja konj, baraba ili četnik. Slučajno mi niko nije bio četnik ni s majčine strane. Ja nisam ništa ni primetio – odgovorio je srpski predsednik.

Hrvatski mediji pišu i još da je Vučić na konferenciji uglavnom odgovarao na provokatorska pitanja srpskih novinara fokusiranih isključivo na slabo posećen protest, transparente i uvrede izrečene na njegov račun.loading...