Hrvatski ministar: Nikolić sigurno dolazi u Zagreb, samo je pitanje KADA

Tomislav Nikolić
Beta

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je danas da će sigurno doći do posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Hrvatskoj, ali da se još ne zna kad.

 

Sigurno će doći do posete Tomislava Nikolića, uslovi postoje, samo je pitanje kad. Sutra ću verovatno razgovarati s njihovim Ivicom Dačićem i pokušaćemo da hrvatska manjina u Srbiji bude tretirana kao i mađarska – rekao je Kovač za regionalnu N1 televiziju upitan postoje li uslovi za Nikolićevu posetu Zagrebu o kojima su pisali mediji u Srbiji.

MLADI ŽELE NA SELO: 74 bračna para iz Vojvodine dobila sredstva za kupovinu seoskih kuća

On je naglasio da Hrvatska sa svim susednim državama želi da ima uređene i kvalitetne odnose. Novi hrvatski ministar je izrazio nadu da će se “u komunikaciji naći modus” koji će omogućiti da problemi iz prošlosti budu rešeni u interesu građana.

Upitan o odnosu Hrvatske prema izbeličkom problemu, Kovač je odgovorio da je Hrvatska počela da sarađuje sa susednim zemljama.

OPŠTINA U SRBIJI KOJA MISLI NA RODITELJE: 500.000 dinara daje za vantelesnu oplodnju

– U toku je dogovor Makedonije, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije. Želimo na granici Makedonije i Grčke vršiti profilaciju i na taj način vršiti normalan tranzit izbeglica prema zapadu – rekao je Kovač.