I DAČIĆ KOMENTARISAO VLADIKU GRIGORIJA: Njegova izjava izazvala LAVINU KOMENTARA

Ideja da se vladika Grigorije kandiduje na predsedničkim izborima nije nova - on se možda sada po prvi put konkretnije oglasio o tome, smatra predsednik Socijalističke partije Srbije i Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Printscreen/Kolaž

“Što se tiče vladike Grigorija, svaki građanin može da učestvuje na izborima, samo se postavlja pitanje da li želi da bude vladika ili da bude predsednik”, rekao je Dačić i dodao da “neka druga grana” opozicije izgleda želi da predsednički kandidat bude predsednik SANU.

“Ništa tu ne treba da nas iznenađuje”, ocenio je Dačić.

Ocenio je da politički projekat vladike Grigorija govori da postoje planovi u kojima opozicionih lidera nema jer, dodao je, svaki drugi kandidat osim njih će imati veću podršku.

“Ideja da se vladika kandiduje nije nova, sad se samo malo konkretnije oglasio nego ranije”, rekao je on i dodao da se Grigorije decenijama unazad deklarisao kao prijatelj ljudi iz Demokratske stranke.

Na pitanje da li se Đilas krije ispod mantije Grigorija, Dačić je rekao kako misli da je to “glavna poruka”.

“Tito je nekada govorio da narod koji ima ovakvu omladinu, ne mora da brine za svoju budućnost, a ja bih parafrazirao sa – vlast koja ima ovakvu opoziciju nema razloga da brine za svoju budućnost, zato sam ih i nazvao amaterima”, rekao je Dačić.

MINISTAR SE OBRUŠIO NA VLADIKU GRIGORIJA: Zbog jedne Momirovićeve objave TVITER SE USIJAO (FOTO)