I DALJE OBARAMO REKORDE: Posle Beograda, ova OBLAST U SRBIJI je najugroženija

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od posledica kovida 19 preminula još 51 osoba. Potvrđeno 7.606 novih slučaja zaraze koronavirusom. Testirano je 21.569 uzoraka.

Pixabay

U Beogradu je zabeleženo 2.196 novoobolelih, dok su u Novom Sadu registrovana 502 nova slučaja, u Kragujevcu 290, Nišu 247, Kraljevu 199 i Pančevu 184.

Vlada Srbije usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije izazvane virusom kovid 19, koje se odnose na učenike osnovnih i srednjih škola.

U periodu od 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava će se za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola, izvoditi na daljinu.

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da je situacija u Srbiji u vezi sa koronavirusom izuzetno teška i da je Vojvodina, posle Beograda, najugroženije područje.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao za RTS da moramo da shvatimo da je suština u tome kakva je svet građana prema koronavirusu. Dodaje da se nalazimo u situaciji da je korona ušla u porodice i da je jedini lek za to izbegavanje kontakata.

Zlatibor Lončar izjavio je da je trenutno registrovano 2.340 zaraženih zdravstvenih radnika virusom korona, a da je 62 na bolničkom lečenju.

U kovid ambulantama u Beogradu u poslednja 24 sata bilo je 6.200 pregleda, što je najveći broj pregleda od početka epidemije.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo kovida 19 kod 811 korisnika i 492 zaposlena.