I DANAS VRELO! Temperatura i do 38 STEPENI, lekari pozivaju na oprez, ali tu je i jedna DOBRA VEST

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo. Vetar će bit slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura biće od 16 do 24, a najviša od 35 do 38 stepeni Celzijusa.

Vrućina
Dnevno.rs/Petar Marković

U Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperaturaće biti 24, a najviša 37 stepeni Celzijusa.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će do utorka biti vrlo toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 38 stepeni, osim na severu gde će u utorak biti nešto prijatnije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 32 stepeni Celzijusa.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature u utorak krajem dana i u toku noći ka sredi prvo će zahvatiti severne i zapadne, a u sredu tokom dana i ostale delove Srbije. Lokalno se očekuju obilni pljuskovi sa jakim vetrom.

Biometeorološki prognoza za ponedeljak, 12. avgust:

Meteorološke prilike uticaće nepovolјno na većinu hronično obolelih, a naročito na kardiovaskularne bolesnike. Osećaj umora, glavobolјa i pad koncentracije su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuju se izbegavanje dužeg izlaganja suncu, smanjenje fizičkih napora, kao i adekvatna zaštita od UV zračenja.