I OTAC MU JE U BOLNICI: Detalji stravične nesreće u Americi u kojoj je nastradao mladić iz Srbije

Srbin Nikola Đorđević (20), koji živi u Americi, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 16. februara u gradu Šipingport u Pensilvaniji.

Policija
Sxc.hu/fsc2k5

Njegovi prijatelji pokrenuli su akciju skupljanja pomoći za sahranu mladića, ali i za bolničko lečenje njegovog oca, koji je povređen u nesreći.

Nesreća se dogodila samo nekoliko minuta od kuće u kojoj je ova porodica stanovala. Inače, u trenutku stravičnog udesa, sa Nikolom u automobilu bio je njegov otac Slobodan, a prema prvim informacijama njegovo stanje je stabilno. On se trenutno nalazi u bolnici.

„Jutros smo dobili tragičnu vest da je naš mladi Nikola izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Nikolina porodica, otac Slobodan, majka Danijela (rođena Barać) i sestra Tamara, došli su u Ameriku pre nešto više od dve godine i tek su počeli da žive svoj američki san. Ovaj poziv za buđenje bilo je poslednje što su očekivali. Nesreća se dogodila 16. februara (Danijelin rođendan!) nešto posle 21 sat u Šipingportu, Pensilvanija, samo nekoliko minuta od njihove kuće. Nikolin otac Slobodan bio je sa njim u trenutku nesreće. On je hospitalizovan i u stabilnom je stanju. Porodice Đorđević i Barać tuguju i vaša molitvena podrška je u ovom trenutku preko potrebna“, poručio je jedan od Nikolinih prijatelja u apelu za prikupljanje pomoći na mreži Gofundme.

Za samo 24 sata stigla je velika podrška porodici mladića, koji su se zahvalili.

“Veoma cenimo vašu ljubav, podršku i razumevanje. Slobodan je i dalje u bolnici, ali dobra vest je da se sutra očekuje otpuštanje i ponovno okupljanje sa porodicom. On je vazdušnim putem transportovan sa mesta nesreće, zbrinut zbrinjavanje u Hitnoj pomoći i primljen u odeljenje za traumu, što će samo povećati rastuću listu troškova za ovu ožalošćenu porodicu. Ova neizvesnost je razlog zašto smo podigli cilj kampanje. Vaša ljubav, podrška i razumevanje su veoma cenjeni. Neka vas Bog blagoslovi i večno sećanje na Nikolu!“, napisao je Nikolin drug