I TRAMP SE DOZVAO PAMETI? Američki predsednik napokon priznao OVO o koroni

Američki predsednik Donald Tramp apelovao je na građane da koriste masku i dodao da će se pogoršati situacija sa koronavirusom. Tramp je donedavno odbijao da nosi masku, zbog čega je nailazio na žestoke kritike javnosti.

printscreen

Donald Tramp obratio se novinarima u Beloj kući posle dužeg vremena, navodi Ju-Es-Ej Tudej, dodajući da je tom prilikom apelovao na građane da nose masku, koju ni on sam nije nosio do pre nekoliko dana.

“Verovatno će, nažalost, biti gore dok ne postane bolje. Ne volim da govorim takve stvari, ali tako je kako je”, rekao je američki predsednik.

Ju-Es-Ej Tudej navodi da je Tramp poslednjih nedelja svoje javne nastupe fokusirao na druga pitanja i umanjivao uticaj virusa.

Ovog puta je, međutim, apelovao na nošenje maski kad nije moguće držati fizičku distancu i pozvao mlade da izbegavaju barove u kojima je gužva.

U trenutku obraćanja Tramp nije nosio masku, ali je rekao da ima jednu sa sobom i da se navikao na nju.

Sviđa li vam se maska ili ne, oni imaju uticaj, imaće efekat“, rekao je šef Bele kuće.

Američki predsednik je donedavno govorio da je nošenje maski lični izbor, iako su predstavnici insititucija za zaštitu javnog zdravlja apelovali da se one nose kako se virus ne bi proširio.

U SAD je više od četiri miliona ljudi zaraženo koronavirusom, a najgora situacija je u saveznim državama Njujork i Kalifornija.loading...