I ZA OVO JE KRIVA KORONA! Scene kakve se NA HORGOŠU NIKADA NE VIĐAJU u ovo doba godine

Pandemija koronavirusa potpuno je poremetila planove turista. U julu na graničnom prelazu Horgoš obično viđamo kilometarske kolone vozila koja su se uputila ka primorju. Ovog jutra na tom prelazu sa Mađarskom tek poneki automobil.

Horgoš - granični prelaz
Google Streetview Printscreen

Navikli smo da reporter RTS-a Toni Bedalov u ovo doba godine sa Horgoša redovno izveštava o stanju na granici, dužini kolone, čekanju.

Najveća gužva umela je da bude vikendima, subotom poput ove, kad su dani topli, kao danas 11. jula. Kolone turista iz Zapadne Evrope, srpski državljani iz inostranstva sjatili bi se na granici u nameri da stignu do primorja ili domovine.

Ali, ove godine korona je sve poremetila. Subota je i toplo je, ali turista nema. Jutros je granični prelaz Horgoš prazan, pređe tek poneki automobil.

Ranko Konatar, vođa smene carinske ispostave na Horgošu, kaže za RTS da je ove godine promet pao za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.

“Još nisu krenuli turski državljani i naši državljani iz Evrope”, dodaje Konatar.

Juče je na Horgošu zaplenjen rekordan iznos deviza, više od 200.000 evra, koji su nosili turski državljani iz Holandije. Konatar je apelovao na građane koji ulaze u Srbiju da svaki unos novca iznad 10.000 evra prijave carinskim službenicima.

Prelaz Bački Vinogradi i Horgoš 2 rade tokom sezone od 7.00 do 22.00, dok prelaz Horgoš radi non-stop.loading...