Identifikovan BAHATI VOZAČ SA TRGA REPUBLIKE: Evo kolika ga KAZNA SADA ČEKA

Bahati vozač
Printscreen

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su korisnika belog "mercedesa", kojim je u Francuskoj ulici u Beogradu obavljeno preticanje kolone vozila kolovoznom trakom za vozila iz suprotnog smera.

 

Utvrđeno je da je korisnik vozila pravno lice, a odgovornom licu firme dostavljen je poziv da se, u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, u roku od osam dana izjasni o identitetu osobe koje je u vreme izvršenja prekršaja upravljala  vozilom.

 
Ukoliko korisnik vozila u datom roku ne dostavi podatke o identitetu vozača, protiv pravnog lica i odgovornog lica biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Kako je izgledalo divljanje bahatog vozača po Trgu republike možete pogledati u SNIMKU OVDE

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje da je vlasnik, odnosno korisnik vozila dužan da, na zahtev policijskog službenika, da podatke o identitetu lica kome je dao vozilo na upravljanje, odnosno korišćenje.

Za ovaj prekršaj, Zakon predviđa kaznu u iznosu od 100.000 do 800.000 dinara, a za odgovorno lice u pravnom licu od 6.000 do 50.000 dinara.