Identifikovan NAPADAČ IZ MINHENA: “Fini dečko iz kraja koji ne bi ni mrava zgazio”

Policija
Sxc.hu

Minhenska policija saopštila je da je u pucnjavi u tržnom centru poginulo 10 ljudi, a 27 ranjeno, kao i da napadač nije povezan sa Islamskom državom.

 

– To je tipičan sluča nasumičnog pucanja i nema nikakve veze sa terorizmom – rekao je tužilac.

Kako prenosi Rojters, napadač je bio naoružan pištoljem “glok”, devet milimetara, i imao je 300 metaka u rancu.

Prema rečima šefa minhenske policije, napadač je rođen i odrastao u Minhenu, prenosi Rojters. On je takođe naveo da napad “apsolutno” nije povezan sa pitanjem izbeglica.

AP prenosi da istražitelji smatraju da je napadač bio mentalno poremećen, da je bio podvrgnut psihijatrijskom lečenju i lečio se od depresije. Policija je takođe saopštila da nema indicija da postoji još neki napadač.

Kancelarija bavarskog tužioca saopštila je da napadač nije imao kriminalni dosije i da policiji nije bio poznat.

Napadač koji je usmrtio najmanje devet osoba u Minhenu identifikovan je kao osamnestogodišnji David S. piše “Gardijan“. Veruje se da je živeo sa roditeljima u četvrti Maksvoštand u Minhenu, a policija pretražuje njegov stan.

Kako prenosi “Gardijan“, među devet žrtava nalaze se tri žene i šest muškaraca. Osam žrtava imalo je između 14 i 21 godine, a jedna žena je imala 45. Trenutno se u bolnicama nalazi 16 povređenih, od kojih su dve osobe u teškom stanju.

Neki od poznanika napadača rekli su za medije da je David bio vema dobar i na namaju ništa loše za njega da kažu.

Policija u Minhenu zamolila je sve koji poseduju bilo kakve snimke ili fotografije da dostave iste u potrazi za novim dokazima.loading...