Identifikovan napadač iz noćnog kluba u Istanbulu! Ovo je čovek koji je posejao SMRT U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI

Istanbul
Twitter/Turkish police

Muškarac koji je tokom dočeka Nove godine u noćnom klubu "Reina" u najvećem turskom gradu Istanbulu ubio 39 ljudi identifikovan je kao Jahe Mašrapov, rođen 2. avgusta 1988. u Kirgistanu.

 

Svetski mediji su objavili sliku prve strane njegovog kirgistanskog pasoša, na kojoj se vidi fotografija Mašrapova u odelu i sa kravatom.

Italijanski list Korijere dela sera navodi da se ne isključuje mogućnost da je Mašrapov prošao vojnu obuku islamista u Siriji, iako se njegovo ime nije nalazilo na spiskovima stranih boraca Islamske države, kao i da postoji bojazan da sada sprema bekstvo.

Supruga muškarca osumnjičenog za napad u noćnom klubu u Istanbulu tokom novogodišnje noći kaže da nije znala da je on simpatizer Islamske države i da je za pucnjavu čula na televiziji.

Bezbednosne službe Kirgistana su saopštile da su u kontaktu sa turskim vlastima i da proveravaju navode da je državljanin te zemlje učestvovao u napadu u noćnom klubu u Istanbulu, u kojem je poginulo 39 ljudi.

Televizija Si-En-En Turk objavila je da se veruje da je napadač poreklom iz Kirgistana.

Kirgistanske službe bezbednosti nisu navele druge detalje, prenosi AP.

U napadu na noćni klub u Istanbulu u novogodišnjoj noći poginulo je 39 osoba, a za napad je odgovornost preuzela Islamska država, koja je rekla da je to odgovor na intervenciju Turske u Siriji.