IDETE NA DANAŠNJI PROTEST? Ponesite papir i olovku, organizatori najavili NEŠTO NOVO – do sada NEVIĐENU AKCIJU

Protest "Jedan od pet miliona" biće večeras održan na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a uz protestnu šetnju biće organizovan i performans "Ostavi pismo Vučiću", najavili su organizatori.

Beta

Na devetom protestu u Beogradu govoriće profesorka tog fakulteta Marija Bogdanović, pevač Marko Šelić Marčelo i predstavnica Udruženja malinara Slađana Stanković.

Organizator protesta je pozvao građane da učestvuju u performansu “Ostavi pismo Vučiću” i da u tri kutije ispred zgrade Predsedništva, ostave poruke predsedniku Srbije sa objašnjenjem zašto učestvuju u protestnoj šetnji.

Performansom “Ostavi pismo Vučiću” ukazaće se na različitost razloga koji građane motiviše da izađu na ulice već dva meseca za redom, naveli su organizatori.

Kako se  pozivu navodi, građani Srbije “koji su obespravljeni, poniženi, koje vlast naziva najpogrdnijim imenima, prebrojava u medijma, na ulici su zbog nasilja koje ova vlast ne preza da koristi u svakodnevici”.

PROTEST U TRSTENIKU IZAZVAO BURU NA MREŽAMA: Jedni se smeju BROJU okupljenih, drugi hvale JEDAN FENJER (FOTO)

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom “Stop krvavim košuljama” održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. godine, zbog napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu. Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.

Na godišnjicu ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, 16. januara, organizovana je šetnja do Hrama Svetog Save, gde su zapaljene sveće.

NJUJORK TAJMS O PROTESTIMA U SRBIJI: “Nisu političari, nemaju plan za Kosovo, ali znaju da im je SVEGA DOSTA!”

Na početku organizovanja protesta zatraženo je da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronadju nalogodavci napada na Borka Stefanovića i aktiviste Levice.

Zahtevi su dopunjavani, pa je od RTS-a zatraženo da protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počinilaca i nalogodavaca ubistva  Ivanovića i napada na novinara Milana Jovanovića.

Potom je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa Nebojše Lj. Stefanovića.

STUDENTI FPN I FON PODRŽALI PROTESTE: “Vlast je ukaljala sve čemu nas profesori uče”

Protesti se održavaju u nizu gradova, podršku su im dali brojni profesori univerziteta, advokati i umetnici.