IDETE NA POSAO KADA SVI DRUGI ODMARAJU?! Možete ODBITI da radite tokom praznika SAMO AKO…

Za većinu praznični dani su i slobodni dani. Ali, ima i onih koji rade tokom praznika. Da li su u obavezi da pristanu na to, ili im Zakon o radu pruža mogućnost da odbiju?

Posao
Pixabay.com

O tome je na K1 televiziji pričao počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković u „Uranku“.

– Okolnosti koje prouzrokuju potrebu da zaposleni rade tokom prznika mogu biti vanredne okolnosti. To može biti neki problem sa neočekivanim događajem, a može i da se desi da bude havarija u firmi. Osnov je pridržavanje Zakona o radu, koji je usaglašen sa najvećim brojem zakona u Evropi, oni su sasvim dobro idefinisali sve situacije – izjavio je Nebojša Atanacković za K1 televiziju.

Na pitanje urednice i voditeljke „Uranka“ Bojane Bojović da li radnik može da odbije da radi tokom praznika i da bude kažnjen, Atanacković je odgovorio:

– Zakon ako daje mogućnost zaposlenom da odbije da radi u određenom periodu onda ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Ovo se odnosi na zaposlene u stalnom radnom odnosu sa poslodavcima, svi drugi su van ovih stvari o kojima govorimo.

On je podelio sa gledaocima kakva prava imaju radnici koje Zakon o radu ne prepoznaje kao zaposlena lica.

– Taj odnos se ustanovi međusobnim dogovorom. Tu zaposleni nisu zaštićeni, ali mislim da ako jedna firma želi da uspešno posluje, poslodavac zaposlene ne sme da posmatra kao nepohodne izvršioce, već kao ljude. To uvažavanje mora biti aposlutno i konstantno – zaključio je Nebojša Atanacković na K1 televiziji u „Uranku“.