“IDITE U ČITAONICU, TAMO JE TIŠINA”: Još jedan skupštinski dan u Srbiji obeležili SUKOBI i PREPIRKE (VIDEO)

skupstina
printscreen/yt

Skupština Srbije će u četvrtak nastaviti rad raspravom o predlogu budžeta za 2018. godinu, a skupštinski dan su obeležili sukobi i prepirke.

 

Ministar Dušan Vujović je obrazložio budžet istakavši da je ambiziozam i razvojni, sa do sada najvećim sredstvima za kapitalne investicije od 128 milijardi dinara.

U jednom trenutku je sednica bila prekinuta zbog dobacivanja poslanika opozicije tokom obraćanja ministra Vujovića. 

Vujović se obratio tada poslaniku DS Radoslavu Milojičiću, koji je, kako prenosi B92, “bio najuporniji u ometanju”, pitanjem: “Čime sam izazvao ovakvu kulturnu rekaciju”, a posle toga je bila određena pauza od pet minuta. 

Vujović je posle pauze upitao poslanike opozicije da li može da nastavi i poručio da ne moraju da ga slušaju ako to ne žele, a da svoje neslaganje mogu na drugi način da izraze. 

Pošto je Vujović obrazložio predlog budžeta, poslanica SRS Vjerica Radeta je negodovala zbog, kako je rekla, ponašanja ministra Vujovića, “kome ovo nije prvi incident u skupštini” i poručila mu da, “ukoliko ne može da podnese atmosferu u parlamentu sutra ide u čitaonicu pošto je tamo tišina”. 

Zamerila je što ministar nije pomenuo zašto nema završnog računa budžeta već godinama, primetivši da “ima slabe živce, pa ne može da sluša poslanika”. 

I on je nama bio dosadan, pa smo ga slušali, dodala je. 

Nemanaja Šarović iz SRS je na svom Tviter profilu objavio video snimak “incidenta” koji je doveo do kratkog prekida sednice, uz potpis da drugi ministri smiruju Vujovića, koji je, prema njegovom uverenju, izazvao prekid sednice. 

Na snimku se vidi da je Šarović prišao Vujoviću koji je stajao sa ministrima Aleksandrom Antićem i Aleksandrom Vulinom i upitao ga zašto vređa poslanike, na šta je on rekao da nije vređao.