Štampa se IKEA katalog na srpskom - možda ćete ga dobiti i besplatno!

 

Švedska IKEA privodi kraju radove za otvaranje prve robne kuće u Srbiji, što je planirano za 10. avgust, a katalog proizvoda na srpskom jeziku biće odštaman u više od milion primeraka, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji.

Deo primeraka će biti dostupan u robnoj kući za kupce, kao i da će u radijusu od 60 kilometara od robne kuće svim domaćinstvima dostaviti besplatnu kopiju kataloga.

Štampani katalog je, bez obzira što živimo u digitalnoj eri, još uvek jedan od simobola ove kompanije na globalnom nivou. Prvi IKEA katalog je štampan 1951.

Ikea je zaposlila u Srbiji 416 ljudi, a dalje zapošljavanje će zavisiti od daljih potreba.

Radovi su u finalnoj fazi, spolja je objekat završen i pristupne saobraćajnice i sada se fokusiramo na sređivanje enterijera. Takođe, u završnoj je fazi i punjenje magacina robom. Ljudi su u fazi završnih treninga za svoje poslove i ovih dana ćemo početi i testiranje operativnih sistema u robnoj kući – rekla je Vujašković-Đureinović.

Ona objašnjava da je reč o različitim procedurama poslovanja, na primer restorana, kasa, sektora za povrat robe, bezbednosnih sistema i slično, što je sve neophodno obaviti pre otvaranje.

Radi se na enterijerima, po čemu je IKEA, inače, poznata – da pruža inspiraciju za uređenje doma. Tako da su naši čuveni enterijeri u završnoj fazi i reflektovaće ono što je na neki način tipičan život kod kuće u Beogradu. Sve će biti apsolutno spremno i nekoliko dana pre 10. avgusta – navela je.

Šta će biti na otvaranju, koje je radno vreme

IKEA ne želi da otkrije šta će sve biti na dan otvaranja robne kuće kod Bubanj Potoka, ali u toj kompaniji kažu da posetioce očekuju brojne aktivnosti i iznenađenja.

Menadžer za korporativne komunikacije kompanije u Srbiji Maja Vujašković-Đureinović navodi da se očekuje prvog dana da robnu kuću poseti oko 20.000 ljudi, koliko je bilo i na otvaranju u Zagrebu. Ona očekuje još veći broj posetilaca prvog vikenda pošto je 10. avgust radni dan, četvrtak. Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10 do 21 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20 časova. 

IKEA će ponuditi celokupan asortiman od 9.500 proizvoda po cenama na nivou robnih kuća te kompanije u zemljama u okruženju.

CENE

U svakoj kategoriji postoje neki heroji, zaista super cene ćemo ponuditi za određene artikle, na primer, u kategoriji bračnih kreveta, trpezarijskog asortimana, naročito stolica, delova dnevne sobe i dečijeg nameštaja. Cene će biti na nivou robnih kuća u okruženju, nešto jeftinije nego recimo u Zagrebu, naši kupci će za neke artikle primetiti neka odstupanja, što zavisi od istraživanja – rekla je Vujašković-Đureinović.

Na primer:

– trpezarijska garnitura drvena, sto i četiri stolice mogu da se kupe po ceni od 15.995 dinara

– trodelni kuhinjski pribor za 129 dinara

– baštenski sto za 1.999 dinara

– pomoćni stočić za dnevnu sobu za 899 dinara

– polica za knjige 3.299 dinara

– činija za voće 69 dinara

– tanjir za 69 dinara

– set od šest vinskih čaša za 299 dinara

– šest čaša za sok od 159 dinara

– ogledalo 199 dinara, dečiji krevet za 4.798 dinara

KO SU DOBAVLJAČI

Menadžerka za korporativne komunikacije kaže da u Srbiji Ikea trenutno ima jednog dobavljača, firmu Standard Furniture iz Chuprije i da postoji poseban timu u okviru Ikee u Beogradu koji se bavi širenjem mreže dobavljača.

Radi se na tome, imali smo veliki broj prijava i nadamo se da će mreža dobavaljača u Srbiji biti veća. Naše kolege cene da je potencijal za dobavljače dosta veliki u Srbiji, pošto postoji istorija te industrije i kvalitetna radna snaga – rekla je Vujašković-Đureinović.

Prema njenim rečima, proces uključivanja dobavljača je dosta spor pošto oni ne proizvode samo za jednu robnu kuću već za globalni IKEA lanac.

Ona je demantovala informacije koje prenose pojedini mediji da je Ikea koristila subvencije države Srbije.

IKEA nije koristila nikakve subvencije države, ni za zapošljavanja niti bilo koji drugi tip subvencija.loading...