IMA DA SIJA ZA SVE PARE! Evo ZAŠTO ZAISTA u Beogradu i dalje radi NOVOGODIŠNJA RASVETA i kada će BITI UKLONJENA

Knez Mihailova
Beta/Vojkan Kostic

Ako ste, šetajući prestonicom kada padne mrak, primetili višak "svetla", niste se prevarili - novogodišnja rasveta ni danas, polovinom februara, nije sklonjena. I, hajde što nije sklonjena, ona i dalje uredno "blješti", umesto da je bar "isključena"...

 

“Kićenje” Beograda počelo je još 29. septembra prošle godine, a srpska prestonica punim sjajem je zasijala 4. novembra! Iako je ovih dana probijen rok od neverovatnih tri meseca od tog datuma osvetljenje još nije skinuto!

Evo informacije za sve koje ova “post-novogodišnja” dekoracija nervira – grad Beograd će u danima koji slede konačno krenuti u demontažu novogodišnje rasvete. Navodno, odmah nakon Sretenja.

– Gašenje novogodišnje rasvete, kao i skidanje svečane dekoracije sa gradskih ulica, počeće odmah posle Sretenja, dakle u subotu 17. ili eventualno prvog narednog radnog dana, u ponedeljak 19. februara – preneo je Blic nezvanična saznanja.

 

Čekao se ovaj praznik koji se u Srbiji slavi i kao Dan državnosti pa da se prestoničani do sledeće godine rastanu sa novogodišnjim ukrasima. Dobri u matematici su već izračunali da to znači da je Beograd slavio Novu godinu punih 105 dana nadmašivši čak i rekord iz 2016. kada je novogodišnja rasveta bila upaljena tokom 99 dana u nizu.

 

Podsetimo, Beograd je, početkom novembra, zasijao na čak 81 lokaciji tj. na 30-ak više nego godinu ranije. Sijali su se Trg republike, Trg Nikole Pašića, ulice Kneza Miloša i Kralja Petra, kao i Topčiderska zvezda, Brankov most, Novi Beograd… a o tome koliko je to sve koštalo i da li je bilo neophodno, ostaje tek da se raspravlja.loading...