IMA LI KAZNE ZA OVAKAV ZLOČIN? Muža vezali za drvo, pa pred njim SILOVALI ŽENU I ĆERKICU

Indijska policija uhapsila je četiri osobe osumnjičene za grupno silovanje žene i njene 14-godišnje ćerke pošto su joj muža vezali za drvo, saopštile su danas vlasti.

hapšenje
print screen/twitter.com/CDF_cl

Seksualni zločini protiv žena u Indiji u porastu su uprkos usvajanju strožih zakona. Zemlju potresa serija seksualnih napada od 2012. godine, kada je grupa nasilnika silovala i ubila studenta tokom vožnje u autobusu u Nju Delhiju.

Tročlana porodica vraćala se motorom u svoje selo u sredu uveče kada su ih naoružani muškarci zaustavili na napuštenom poligonu kod mesta Gaja, rekao je neimenovani policijski zvaničnik.

Osumnjičeni su uhapšeni juče i danas, a policija traga za još dve osobe koje su pobegle posle izvršenja tog zločina.

Uprkos usvajanju niza zakona kojima je kazna za silovanje odraslih povećana na 20 godina zatvora, brutalni napadi u Indiji ne jenjavaju.

Kao odgovor na česta nedavna silovanja i ubistva devojčica, Indija je u aprilu uvela smrtnu kaznu za silovanje dece mladje od 12 godina.

Novim indijskim zakonima kazna za silovanje povećana je sa 10 na 20 godina, a krivičnim delima su proglašeni voajerizam, proganjanje i trgovina ženama. Takođe, počiniocima teških zločina sada može biti suđeno kao odraslima kada napune 16 godina, a ne 18.