Republička izborna komisija poništila je izbore za predsednika na biračkom mestu 178 u Novom Sadu i odlučila da se glasanje na tom mestu ponovi 17. aprila.

 

Reagujući na presudu Upravnog suda kojom je usvojen prigovor Novosađanke Ane Drinčić na nepravilnosti u radu biračkog odbora na biračkom mestu 178 u tom gradu, RIK je raspustio taj odbor.

RIK je ranije odbacio prigovor Ane Drinčić kojoj nije omogućeno da glasa jer su joj članovi biračkog odbora rekli da je već glasala, ukazujući na potpis pored njenog imena u biračkom spisku.

Većinom glasova RIK nije usvojio predloge članova tog tela iz opozicionih stranaka o dopuni dnevnog reda sednice, među kojima su ustupanje preliminarnih rezultata sa svih biračkih mesta učesnicima izbornog procesa na disku, kao i uvid u način izvršenja odluke Ustavnog suda u odnosu na rezultate glasanja za predsednika Srbije na Kosovu i Metohiji.

Prethodno je predstavnik pokreta Dosta je bilo Vojin Biljić napustio sednicu nezadovoljan što RIK nije odlučivao o njegovom zahtevu za izuzeće predsednika Komisije Vladimira Dimitrijevića.