Ispred zgrade Vlade Srbije, tokom protesta taksista okupljenih oko Ugovorne privredne taksi komore Srbije, nešto pre 13 časova, došlo je do manjeg incidenta.

 

Na taksistu koji je regularno radio i prolazio kroz Ulicu kneza Miloša, u jednom trenutku su, iz potpuno nejasnog razloga, nagrnuli okupljeni i krenuli da mu čupaju krovnu taksi oznaku.

Srećom, brzo su reagovali pripadnici policije ispred Vlade Srbije i sprečili fizički obračun taksista.

Inače, tokom protesta, ovim delom grada je prošao veliki broj taksista koji su normalno radili i nije bilo nikakvih problema, do ovog slučaja, nije zabeležen nijedan incident.

 

Podsetimo, taksisti okupljeni oko Ugovorne privredne taksi komore od ranih jutarnjih časova blokiraju Slaviju i Nemanjiću ulicu. Njihov plan je da tu i ostanu sve dok ih neko iz Vlade ne primi.

Ovo je od jutros izazvalo potpuni kolaps u Beogradu. 

Taksisti zahtevaju od Vlade Srbije ukidanje mobilne aplikacije “Kar go” i izmene Zakona o prevozu putnika, ograničenje broja prevoznika i promenu zakonske odrednice po kojoj prevoznik koji izgubi taksi dozvolu ne može ponovo da je dobije, niti da se zaposli kao vozač.

 

Pomoćnik ministra saobraćaja Srbije Saša Stojanović izjavio je danas da nema opravdanih razloga za štrajk taksista u Beogradu, koji su blokirali Trg Slaviju.loading...