INCIDENT NA PROTESTU U KIKINDI: Ljude u koloni GAĐALI JAJIMA, još gore prošao NOVINAR MILOJKO PANTIĆ

Protest "Jedan od pet miliona" u Kikindi prošao je sinoć uz incidente, jer su pojedinci gadjali jajima učesnike, a novinara Milojka Pantića polili kofom hladne vode, objavljeno je na zvaničnom sajtu protesta.

Beta

– Građane koji su prolazili pored stambene zgrade u miru, pojedinci su sa prozora gađali jajima i uzvikivali uvredljive reči. Jedan od gostiju protestne šetnje bio je i sportski novinar, Milojko Pantić koga su, u prolazu, sa zgrade polili kofom hladne vode i uvredili pogrdnim imenima – tvrde na sajtu Poceloje.rs.

Na sajtu se još navodi da su “vlast i njeni mediji direktno odgovorni za večerašnji incident u Kikindi”.

“Medijska propaganda koja se pod okriljem vlasti vrši protiv građana koji se bore za osnovna ljudska prava, dovodi do nasilnog ponašanja i buđenja besa u ljudima”, objavljeno je na sajtu.

Organizatori protesta pozvali su medije da rade svoj posao na objektivan i nepristrasan način i budu svesni da njihove reči mogu dovesti do strašnih posledica.

Na sajtu se još navodi da se sličan incident dogodio i u Novom Sadu gde su okupljene gađali jajima i zaleđenim flašama sa vodom. Niko nije povređen, a za sada nema zvanične potvrde ove informacije.