INCIDENT U LESKOVCU: Dečak tvrdi da su ga šamarali komunalni policajci, oni negiraju

Dečak
Pixabay.com

Dok 12-godišnji dečak tvrdi da su ga komunalni policajac i saobraćajni inspektor u Leskovcu maltretirali i tukli, oni negiraju optužbe i kažu da je mališan zapravo vređao i napao njih.

 

Foto: Ilustracija

Majka dečaka Dragana Stanojković je slučaj prijavila policiji i kaže da će policajca i inspektora goniti i sudski, prenose Južne vesti.

Incident se dogodio 25. februara oko 14 sati u kvartu Suva reka, nedaleko od škole koju pohađa dečak, u momentu kada je on pokušao mobilnim telefon da snimi službeni automobil u kome su sedela dva komunalna policajca i dva inspektora.

Komunalni policajac, koji je bio suvozač, izašao je iz automobila, stavio mi ruke iza leđa i nagurao me uz automobil, a inspektor me je kroz otvoren prozor dva puta udario šakom po obrazu. Potom su mi naredili da se udaljim – ispričao je za “Južne vesti“ mališan u prisusustvu svoje majke.

Majka tvrdi da je dečak na školskom odmoru pošao za doručak i naleteo na policajce i inspektore.

Ja ću ih goniti do Strazbura za duševnu bol mog deteta koje od tada vrišti kada vidi policiju. Istina je da je pogrešio što je hteo da ih slika telefonom i što se uopšte upuštao u raspravu s njima, ali nije normalno da se prema njemu postupa kao prema kriminalcu – kaže dečakova majka.

Komunalna policija: Dečak prvi napao nas
U Upravi za inspekcijske poslove Leskovca, u okviru koje rade komunalni policajci i saobraćajni inspektori, tvrde da je mališan zloupotrebljen i da je on zapravo nasrnuo na službeni automobil i ljude u njemu.

Niko ga nije rukom pipnuo. Nisam lud da nasrnem na dete. Naprotiv, ono je 3 puta šutnulo vrata suvozača i psovalo nas je najvulgarnijim rečnikom, rečima koje me je sramota da izgovorim, a potom me udario rukom kroz otvoren prozor, pa mi je službeni fotoaparat ispao iz ruke – priča saobraćajni inspektor Miodrag Marjanović koga majka dečaka optužuje za šamaranje.

Istu priču ponavlja i njegov kolega Jovan Filipović koji se takođe nalazio u automobilu, a koji kaže da su tog dana čekali da usnime mališanovog dedu kako “na divlje“ prevozi takozvane linijske putnike.

– Pre nego što smo parkirali automobil, primetili smo kako na bicklu za nama juri zajapureni dečak. Kada nam se približio, vređao nas je i pretio da će nas zgaziti. Suvozač je izašao da ga upozori i naredio mu da se udalji, ali ga nije pipnuo rukom. Dečak se udaljio i počeo da vrišti i zvao nekog telefonom – tvrdi saobraćajni inspektor Filipović.

Stotinak prijava protiv dede mališana
Ovom incidentu prethodio je sukob komunalnih policajaca i saobraćajnih inspektora sa ujakom i dedom mališana koji je vlasnik firme “Stefan prevoz“ registrovane za vanlinijski kombi prevoz.

Naime, dečak je dan ranije prisustvovao tom verbalnom sukobu, a sutradan iste ljude prepoznao na ulici.

Saobraćajni inspektori kažu da su u poslednjih nekoliko godina protiv vlasnika “Stefan prevoza“ podneli nekoliko stotina prijava za ilegalni prevoz putnika, a da je samo inspektor Miodrag Marjanović podneo 100 prijava.

U policiji je Južnim vestima kratko rečeno da se radi na ovom slučaju.