INCIDENT U LESKOVCU: Huligani oštetili automobil, a tek je onda usledio HAOS

Nešto pre ponoći u Ulici Babičkog odreda, nedaleko od centra Leskovca desila se nadrelana scena.

Pixabay.com

– Zamislite šestoro muškaraca kako se makljaju pored polomljenog automobila, a sa strane izašao narod i samo posmatra, dok iz daljine čuješ zavijanje sirena – započinje priču starija žena iz ove ulice, a prenosi “Jugmedia”.

Sve je počelo negde oko 23,30 sati kada su huligani ušli u ovu ulicu i na samom njenom početku se od komšija, koji su se zatekli, raspitivali se za kuću mladića koji je nekada bio član profesionalnog obezbeđenja, a sada drži teretanu u Leskovcu.

– Nešto pre 24 sata sam gledala seriju na televiziji i čula najpre neku tupu lupnjanjavu i lomljenje stakla. Istrčala sam napolje i videla polomljena stakla na crnom komšijskom automobilu i videla kako taj automobil jedan od one petorice udara bejzbol palicom, a drugi ga šutira – priča za Jugmediu ova žena.

U taj momenat je iz kuće istrčao mladi vlasnik automobila, za njim njegov ujak iz kuće pored. Vandali su se, kako objašnjava, “batalili” dalje lomljave i već odmakli dve do tri kuće dalje.

– Komšija je ih pozvao pitajući šta su to i zašto uradili, a četvorica od petorice su se vratila, počela da ga psuju i nasrnuli na njega. Umešao se i njegov ujak. Tada je nastala opšta tuča. Ne zna se ko je koga udarao, ali sam videla da su napadači na kraju pobegli. Pobegli bi oni i pre, ali im je jedan vozač preprečio put – priča žena koja kaže da je celu noć provela budna od straha.

Vlasnik automobila je kasnije završio u urgentnom centru jer je dobio povrede po licu i telu, a kasnije je dao izjavu u policiji.

Ceo događaj potvrđen je Jugmedii i u leskovačkoj policiji i rečeno je da je u toku saslušaje. Međutim, rođaci vlasnika automobila tvrde da je danas do 12 sati uhvaćen samo jedan od huligana, koji, kako procenjuju i druge komšije, imaju od 27 do 33 godine.

Komšije još tvrde da su u toj ulici oštećena još dva automobila, jedan na početku, drugi na kraju ulice, i da su, navodno vlasnici tih automobila koletaralna šteta. U svakom slučaju napadači su bili u alkoholisanom stanju, saznaje Jugmedia.