INCIDENT U NOĆI PRE IZBORA: Na jugu Srbije ukradene glasačke kutije

Prvi incident na izborima Srbiji, dogodio se u selu Rakita u opštini Babušnica. Tokom noći obijene prostorije i odnete glasačke kutije.

Glasačka kutija
Printscreen/Youtube.com

Za ovo selo ste čuli prethodnih meseci i godina zbog pobune povodom izgradnje mini-hidroelektrane, čemu se meštani odlučno protive.

U tom selu jutros, međutim, nije počelo glasanje. U babušničkoj opštini otvorena su 43 biračka mesta, a biračko mesto broj 22 u selu Rakita nije otvoreno, jer je utvrđeno da su tokom noći obijene prostorije i odnešene glasačke kutije, objavio je portal Južne vesti.

Glasači u Rakiti, njih 202, moraće da se strpe da iskoriste građansko pravo, jer je u toku uviđaj policije, nakon što su, kako kaže predsednik Opštinske izborne komisije Nebojša Radovanović, tokom noći obijene prostorije izbornog mesta i nema glasačkih kutija, javio je portal Južne vesti.

– Kutije su pokradene. Trenutno se vrši uviđaj i poslate su nove kutije. Materijal nije bio na biračkom mestu, već kod predsednika biračkog mesta – rekao je Radovanović.

Ovo selo postalo je poznato nakon što su meštani ustali u odbranu svoje reke, pobunvši se zbog izgradnje mini-hidroelektrane. U tom selu dogodio se niz incidenata, a ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan rekao je prošle godine za Mondo da investitor mora da poštuje zakon i da odmah obustavi gradnju. Međutim, investitor se oglušio o to rešenje i naredbu.