INCIDENT U VRTIĆU U VALJEVU:Trogodišnje dete izujedano 11 puta?

vrtic
pixabay.com

U privatnom obdaništu “Veseljko”, tvrde roditelji, izujedan je njihov trogodišnji sin V. Đ., navodno u sobi, za vreme popodnevnog odmora i da u tom trenutku nije bilo vaspitača, pišu "Novosti".

 

Lekari su na čak 11 mesta konstatovali ugrize i ogrebotine, a roditelji najavljuju tužbu protiv vrtića, čija vlasnica tvrdi da dečak nije povređen tokom popodnevnog odmora, već kada se sa drugim dečakom posvađao oko igračke, kamiona.

Bila sam šokirana kada sam došla po dete i videla brojne masnice i povrede, a vaspitačice su me ubeđivale da je u pitanju alergija. U Urgentnom centru Opšte bolnice u Valjevu konstatovane su povrede na obrazima, čelu, nosu, ruci. Zbog tragova ujeda, zuba, sin je morao da primi tetanus. Ispričao mi je da ga je petogodišnji dečak izujedao dok su deca spavala u zaključanoj sobi, u kojoj nije bilo vaspitača, kaže majka Sunčica Đorđević.

O događaju je, po službenoj dužnosti, obaveštena Policijska uprava u Valjevu. Inače, roditelji navode da im je Smilja Raletić, vaspitačica i vlasnica obdaništa nudila novčanu nagodbu, da bi odustali od tužbe, ali nisu pristali, s obzirom da smatraju da je njihovo dete bilo zanemareno za vreme boravka u “Veseljku”.

Čim sam čula buku, umirila sam decu i nastavili su da se igraju. Na obrazu trogodišnjeg dečaka nisu se u prvi mah videli tragovi zuba, izgledalo je kao da ga je neko uštinuo, pa smo mu hladili obraz –  rekla je Smilja Raletić. 

NUDILI OTPIS DUGA

Apsolutno je netačno da smo roditeljima nudili novac kao nagodbu da nas ne tuže. Ponudili smo im otpis duga koji imaju prema obdaništu, kao vid izvinjenja detetu zbog toga što se dogodilo – tvrdi vlasnica “Veseljka”, prenose “Novosti”.