Inicijativa Ne davimo Beograd predstavila DEKLARACIJU O BOJKOTU IZBORA: “Svi naši životi su okupirani”

Inicijativa Ne davimo Beograd predstavila je danas Deklaraciju o bojkotu izbora kojom je pozvala građane da ne učestvuju na "lažiranim" izborima i da ne daju "privid legitimiteta institucijama" koje kako se navodi, "pakuju reke u cevi, guše slobodne medije i izbacuju ljude iz njihovih domova".

Izbori
Wikipedia/Rama

Navodeći da taj dokument opisuje “teško stanje u okupiranoj Srbiji za koje je odgovorna kriminalno-partijska elita Aleksandra Vučića”, predstavnik inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović ocenio je da se proteklih godina građanima “mic po mic” oduzimaju prava i slobode.

“Svi naši životi su okupirani, sve što smo stvarali ali i naša budućnost. Zato ne želimo da učešćem na izborima dajemo privid legitimiteta institucijama koje ne radeu interesu gradjana već su u službi ostvarivanja partijskih i ličnih interesa vladajuće kriminalne elite”, naveo je Veselinović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je pozvao gradjane na “mobilizaciju”, “oslobađanje okupirane Srbije” i pružanje otpora režimu “na svakom mestu”.

“Imamo plan za tu mobilizaciju i potrebna nam je pomoć gradjana. Pozivamo i civilno društvo, medije i demokratske političke aktere da podrže deklaraciju jer ovo je borba za slobodnu Srbiju i dostojanstven život”, naveo je Veselinović.

Biljana Đorđević iz inicijative Ne davimo Beograd ocenila je da bi učešće na “lažiranim” izborima značilo “dalje gaženje po pravima i slobodama gradjana”.

“Deklaracija je naš način da pokažemo da ne želimo da budemo saučesnici u otimanju slobode gradjana i gradjanki Srbije. Ne pristajemo na lažirane izbore i krivotorene mandare”, navela je Biljana Đorđević i dodala da odluka o bojkotu izbora ne predstavlja odustajanje od demokratske političke borbe.

Deklaracijom je najavljeno i sprovođenje aktivne kampanje za bojkot izbora “po zgradama, ulicama, gradovima, selima širom Srbije” kao i borba za “buduće slobodne i fer izbore na svim nivoima i slobodu medija”.