Inspektori u kontroli: Ako ne očistite sneg ispred zgrade PLATIĆETE PAPRENU KAZNU!

Čišćenje
Beoinfo

Ako se ne dohvatite lopata i ne očistite sneg možete debelo da platite!

 

Iz Beoinfo servica navode da su sve inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove angažovane su na kontroli uklanjanja snega i leda sa javnih i površina u javnom korišćenju, kao i ledenica sa isturenih delova zgrada.

Kontrola se vrši po prioritetima koji su određeni operativnim planom. Kontrolu obavljaju i  komunalne inspekcije gradskih opština, o čemu dnevno izveštavaju Sekretarijat za inspekcijske poslove.

Inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove u toku jučerašnjeg dana kontrolisali su 19 javnih parkirališta, očišćenost trotoara na području opština Vračar, Stari grad, Savski venac, Palilula i Zvezdara, kontrolisali trgove, platoe, staze i trotoare oko javnih zelenih površna na području opština Vračar, Stari grad, Savski venac, Palilula, Zvezdara, Čukarica, Novi Beograd i Zemun.

Kontrolisali su i čišćenje snega oko zdravstvenih ustanova, obišli su sedam domova zdravlja i devet bolnica, klinika i instituta na području opština Voždovac, Vračar, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Stari grad i Čukarica, kao i uklanjanje snežnih nanosa sa platoa i trotoara ispred 27 maloprodajnih objekata velikih trgovačkih lanaca na teritoriji opština Voždovac, Zemun, Novi Beograd i Zvezdara.

Kontrolisane površine su uglavnom bile očišćene, a gde nisu, inspektori su opominjali. Nisu primenjivane represivne mere, ali najavljuju da će se to promeniti.

U saopštenju se kaže da su Odlukom o komunalnom redu propisane kazne kako za fizička tako i za pravna lica ukoliko ne uklanjaju sneg i led sa površina ispred kuća i zgrada i to: 50.000 dinara za pravno lice i 5.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu, 25.000 dinara za preduzetnika, kao i 5.000 dinara za fizičko lice.