INTERPOL SAMO “ZAMAGLIO” POTERNICU?! “Ramuš Haradinaj i dalje OSTAJE OPTUŽENI za ratne zločine”

Haradinaj
BETA

Ministarstvo pravde Srbije nije dobilo obaveštenje od Interpola o ukidanju poternice koju je raspisao srpski sud za aktulenim kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, rečeno je danas Beti u tom ministarstvu.

 

U ministarstvu su objasnili da Interpol i ne može da ukine poternicu koju je raspisala neka država članica, već samo onaj ko je raspisao poternicu, pa tako ni u slučaju Haradinaja.

Podsetili su da je poternicu protiv Haradinaja raspisalo Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, i dodali da kosovski premijer za Srbiju i dalje ostaje optuženi za ratne zločine.

Interpol, inače, protiv nekog od optuženih može da “zamagli” poternicu tako da ona nije vidljiva na sajtu Interopola, ali ostaje na snazi.

Haradinaj je izjavio ranije danas da službeno nije informisan o ukidanju Interpolove poternice protiv njega i još 17 osoba sa Kosova.

Haradinaj je kazao da je o tome informisan iz medija i da nije dobio zvaničnu informaciju.

Čuo sam iz medija. Verujte mi da se uopšte ne bavim ovim pitanjem, rekao je Haradinaj za portal ekonomiaonline.com.

Ministar pravde Kosova Abelard Tahiri kazao je sinoć prištinskim novinarima da je Interpol ukinuo poternicu protiv Haradinaja i još 17 osoba koje je u Interpolu dostavila Srbija.