INTERVJU SA VUČIĆEM KAKAV SE NE VIĐA ČESTO: Svi dele fotku face novinara RTS-a (FOTO+VIDEO)

Urednik i novinar RTS Zoran Stanojević koji je sinoć u emisiji "Intervju" razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sudeći po reakcijama brojnih korisnika društvenih mreža taj razgovor je vodio drugačije od onoga kako je javnost navikla.

Printscreen RTS

Stanojević je prema oceni mnogih, za razliku od svojih kolega sa RTS, uspeo da postavi i po neko potpitanje pa čak i da uđe u polemiku sa predsednikom. Za javni servis građana Srbije sasvim neuobičajeno.

A pričalo se o svemu… Od problema u EPS-u i smeni Milorada Grčića, preko Rio Tinta, govoru mržnje i napadima političkih protivnika ali i njihovih porodica…

Komentari na društvenim mrežama su bili različiti. Od onih da se Stanojević uplašio Vučića aludirajući na grimasu koju je imao u pojedinim trenucima, dok su drugi iznenađeno hvalili voditelja.

Ono što je činjenica jeste da se Stanojević nije ustručavao da postavi pojedina pitanja pa čak i da uđe u polemiku sa Vučićem.

Upravo to se desilo kada se razgovaralo o Rio Tintu i tvrdnji Vučića da veruje da je prethodna vlast debelo naplatila davanje dozvola i donošenje zakona u korist Rio Tinta.

Razgovaralo se tokom emisije na brojne teme. Došlo se i do toga kako je predsednik države nezadovoljan izveštavanjem provladinih medija o slučaju nestalog Splićanina. Na njegovu konstataciju da ga niko ne sluša Stanojević je rekao da on jednostavno u to ne može da poveruje.

A ovako je to izgledalo:

Tokom i nakon emisije na društvenim mrežama su se reakcije samo ređale. Jedni su komentarsiali da se Stanojević “okuražio”, drugi da je vodio odličan intervju. Bilo je i onih kojima je sve vreme delovao uplašeno. Mnogi su pak ocenili da Stanojeviću budućnost na RTS nije baš izvesna.

Inače i ovo gostovanje Aleksandra Vučića izašlo je iz standardnih okvira trajanja jednog intervjua ili emisije. Trajala je više od sat i po vremena.

VULIN HIT NA INTERNETU: Pojavio se URNEBESAN SNIMAK sa Vučićeve konferencije, svi se pitaju – šta se ovde dešava (VIDEO)