IPAK IMA I NAŠIH: U napadima u Barseloni POVREĐENA jedna državljanka Srbije

teroristički napad
Twitter/XHN News

Jedna državljanka Srbije povređena je u terorističkom napadu koji se sinoć dogodio u Barseloni, potvrdilo je Ministrastvo inostranih poslova.

Prema trenutnim saznanjima Ministarstva spoljnih poslova i Ambasade Republike Srbije u Madridu, u terorističkom napadu koji se juče dogodio u Barseloni, jedna državljanka Republike Srbije je zadobila povrede u vidu posekotina i nakon pružene medicinske pomoći puštena je iz bolnice, navodi se u saopštenju Ministarstva.

 
U saopštenju se dodaje da su predstavnici jednog broja turističkih agencija iz Republike Srbije obavestili su Ambasadu da su srpski turisti koji su u organizaciji tih agencija u toku jučerašnjeg dana bili u poseti Barseloni bezbedni.

Ambasada Srbije u Madridu je u direktnom kontaktu sa nadležnim organima Kraljevine Španije i očekuje zvaničnu informaciju da li među nastradalima ima još državljana Republike Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kraljevine Španije nastavlja sa identifikacijom žrtava jučerašnjeg terorističkog napada, a Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Španije je obavestilo Ambasadu Srbije u Madridu da je uspostavljen koordinacioni mehanizam sa ostalim španskim službama, kako bi se stranim ambasadama što hitnije dostavili svi relevantni podaci o nastradalima.

Foto: screenshot

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije savetuje svim državljanima Republike Srbije koji trenutno borave u Španiji da se pridržavaju uputstava nadležnih španskih policijskih organa i turoperatera, kao i da redovno prate informacije u sredstvima javnog informisanja. Preporučuje se oprez na javnim mestima, kao što su centralni gradski trgovi, turističke atrakcije, tržni centri, u blizini vladinih ustanova, vojnih objekata, policijskih stanica i u sredstavima javnog prevoza.