IRINEJ PRIKLJUČEN NA RESPIRATOR? Najnovija informacija o stanju patrijarha – OGLASIO SE VUČIĆ

Stanje patrijarha Irineja, koji je hospitalizovan u Vojnoj bolnici na Karaburmi, naglo se pogoršalo i u najskorije vreme moraće da bude intubiran i stavljen na respirator, nezvanično se saznaje.

printscreen/youtube.com/kolaž

Lekari koji se brinu o zdravlju poglavatra Srpske pravoslavne crkve ne usuđuju se da daju nikakve prognoze o borbi koju vode za život patrijarha Irineja.

U ovakvoj situaciji niko ne može sa sigurnošću da zna šta će biti. Svaki scenario je moguć, a lekari ulažu maksimalne napore da sačuvaju život patrijarha – kaže izvor upućen u stanje prvog čoveka SPC.

Podsetimo, Srpska pravoslavna crkva izdala je saopštenje u 14 časova povodom zdravstvenog stanja patrijarha srpskog Irineja.

Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije pregledom Njegove Svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posleca COVID 19 i da je zdravstveno stanje Njegove Svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno, ali stabilno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se patrijarh Irinej nalazi u teškom stanju, ali da je hvala bogu živ.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se patrijarh Irinej nalazi u teškom stanju . Vučić je, nakon policijske vežbe “Obruč 2020”, upitan kakvo je zdravstveno stanje patrijarha, rekao da se patrijarh nalazi u “ne lakom stanju”.

Hvala bogu, živ je. Bio je u boljem stanju danas pre tri sata. Sada je to stanje teško. Pre 55 minuta je intubiran,” preneo je predsednik.

On je kazao da se za život patrijarha bore lekari.

“Goran Stevanović je u crvenoj zoni. Pokušavaju da proizvedu drenažu pluća dok je patrijarh intubiran, jer ranije nije moglo, okreću ga s leve na desnu stranu”, objasnio je Vučić.

Istakao je da je teško bilo šta prognozirati osim da se molimo bogu.

Reč je o velikom čoveku koji je svojim dobrim delima zadužio Srbiju i celokupan srpski narod”, naglasio se predsednik.