ISKORISTITE PRAZNIK! Danas i sutra ove stvari su BESPLATNE, a da to SIGURNO niste ni znali

U našoj zemlji se danas i sutra, 15. i 16. februara, obeležava Dan državnosti.

Beograd
pixabay.com

Povodom obeležavanja Dana državnosti, koji se praznuje dva dana, u utorak i u sredu, većih izmena radnog vremena na primer uslužnih objekata neće biti.

Tako i oni koji moraju na posao, ali i oni koji mogu da uživaju u prolećnom slobodnom danu, treba da znaju da je parking u srpskoj prestonici danas besplatan.

Dakle, JKP “Parking servis” Beograd neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Od četvrtka 17. februara naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada kao i svi šalteri Korisničkog servisa radiće uobičajeno.

Takođe, Vojni muzej na Kalemegdanu i Muzej vazduhoplovstva u Surčinu u ova dva dana, 15. i 16. februara otvoriće svoja vrata besplatno za sve posetioce povodom Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije.

Građani će u Vojnom muzeju, u periodu od 10 do 17 časova, moći da pogledaju stalnu muzejsku postavku koja prikazuje istorijsko razdoblje počev od 4.000 godina pre nove ere do poslednjih ratnih dešavanja tokom devedesetih godina prošlog veka.

Tokom praznika, besplatan ulazak, u jedan od vodećih muzeja avijacije u svetu, Muzej vazduhoplovstva, omogućen je od 10 do 17 časova.

Posetiocima se pruža prilika da na jednom mestu prošetaju kroz čitav vek avijacije, koja je predstavljena eksponatima od pionirskog perioda do modernog doba. Stalnu postavku čini više od 70 originalnih domaćih i inostranih aviona, hidro-aviona, helikoptera i jedrilica. U okviru posebnih tematskih izložbi predstavljeni su pojedini značajni periodi vazduhoplovne istorije naše zemlje.