“ISLAMSKA DRŽAVA VIŠE NEMA GRANICA”: Džihadisti prete Španiji novim napadima!

Španija
Pixabay.com

Ekstremistička organizacija Islamska država (ID) zapretila je Španiji novim napadima.

 

ID je poručila građanima da mogu očekivati nove scene poput onih Barseloni i Kambrilisu u kojima je ubijeno 15 ljudi, a 120 je povređeno, prenose španski mediji.

Džihadisti su u prvom obraćanju na španskom jeziku, nedeljnu dana nakon napada u Kataloniji, poručili Špancima da im neće dati mira ako njihova vlada nastavi borbu protiv ID, prenosi list El Pais. 

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vide se snimci panike i straha z Barselone i kako dvojica ekstremista prete građanima Španije. 

“Islamska Država više nema granica”, govori pripadnik te ekstremističke organizacije s bradom i crnom kapom na glavi, dok se u pozadini viori crna zastava. Na snimku se takođe čuje muzika na francuskom jeziku. 

U napadu u istorijskom centru Barselone 17. avgusta uveče poginulo je 13 osoba, a povređeno 120 ljudi kada je kombi uleteo među pešake koji su se šetali prometnom ulicom Rambla. Vozač je pobegao sa mesta nesreće. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država. 

Nekoliko sati posle tog napada, jedna osoba je ubijena, a šest je ranjeno u napadu automobilom na šetalištu u odmaralištu Kambrilsu, oko 120 kilometara južno od Barselone. Policija je ubila svih pet napadača.