Ispad kontroverznog advokata ŠOKIRAO SVET: “Dužnost je SILOVATI ŽENU koja nosi pocepane farmerke”

Silovanje Žena
Pixabay.com

"Devojke moraju da poštuju same sebe kako bi ih poštovali drugi. Zaštita morala važnija je od zaštite granica."

 

Kontroverzni egipatski advokat izjavio je kako je “nacionalna dužnost” Egipćana da siluju devojke koje nose pocepane farmerke. Zbog njegovih ispada dobiće prijavu egipatskog Nacionalnog veća za ženska prava (NCWR).

Devojke moraju da poštuju same sebe kako bi ih poštovali drugi. Zaštita morala važnija je od zaštite granica – rekao je advoke Nabih al Vahš u vreme debate na televiziji.

Dodao je kako je “nacionalna dužnost” Egipćana silovati devojke koje nose pocepane farmerke jer “podstiču seksualno zlostavljanje”, prenosi “Indeks.hr”. 

Šefica NCWR-a Maja Morsi optužila je Nabiha al Vahša za “otvoreno pozivanje na silovanje” te kršenje egipatskog ustava. 

Al vahš je u ranijim nastipima napadao NCWR, nazivajući ih “sumnjivom jazbinom” koja sprovodi zapadnjačku agendu te koja je odgovorna za “širenje razvoda” i “uništenje Egipta”. Takođe, kontroverzni advokat stao je u obranu svojih izjava, navodeći kako bi i njegova vlastita ćerka zaslužila silovanje kad bi odlučila da nosi pocepane farmerke, piše “Dejli njuz”.

Moja ćerka nosi obične farmerke. Moramo se držati istočnih običaja i tradicija koje proizlaze iz božanskih religija – rekao je on.