Sve je otkriveno!

 

Osim što je prva žena premijer, Ana Brnabić se od svojih prethodnika razlikuje i po stilu života, muzici koju sluša, hobijima… Njeni prijatelji su otkrili kakva je privatno – kada košulju i sako zameni trenerkom. Prva zanimljivost, krije se baš tu.

Košulju ne skidam, u njoj sam čak i na plaži – izjavila je svojevremeno.

Kada smo već kod plaža, premijerka je svako leto provodila na Krku, kod babe i dede.

Trenirala je plivanje. To joj je omiljeni sport – kažu izvori.

Ipak, ovog leta o plivanju ne razmišlja.

Veće su šanse da ono malo slobodnog vremena koje joj nova funkcija ostavi posveti kuvanju koje obožava. Gurman je, posebno voli kinesku hranu. Obožava i ćevape, a veliki je ljubitelj tartufa.

Brnabićeva je veoma posvećena sinovima svoga brata koji je zovu “tetka institucija“.

Voli da putuje, a najlepša iskustva doživela je u Keniji, Zambiji, Malaviju i Tanzaniji. Ipak, kada je pitate da se odluči za omiljenu destinaciju, bez razmišljanja odgovori: “Beograd”.

Tu je, kako kaže, sve što joj treba, a to “sve” su porodica i prijatelji.

Izlazi na urbana gradska mesta – kažu njeni prijatelji.

Ispunjava je vožnja i da se ona pita, nikada ne bi imala vozača, “lakše je kad ona drži volan i upravlja svojim životom”.

Obožava muziku 80-ih, omiljeni bend joj je Dipeš mod, njihova muzika joj legne bez obzira na to kako je raspoložena. Leto je njeno godišnje oba. Kada je zadovoljna, njena uzrečica je “ovo je užasno dobro”, kada nije, dodiruje kosu i govori “ja ne mogu da verujem”.

Uzor u svakom smislu joj je otac. Timski je igrač. Voli da gleda filmove, a “Gospodara prstenova” je gledala nebrojeno puta. Posećuje galerije i izložbe slika, omiljeni slikari su joj Edvard Munk i Ljubica – Cuca Sokić.

Veliki je ljubitelj životinja, a trenutno ima dva psa koji su vrlo vezani za nju. Mašina za sudove joj je kućni aparat broj jedan, pored “blekberija” koji i dalje koristi privatno sa istim brojem telefona. Službeno koristi samsung koji je dobila kada je postala ministarka.

Životni moto je pozajmila od Džona Lenona i od kada je ministarka češće ga ponavlja: “Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end” (Na kraju – sve će biti dobro. Ako nije dobro, nije kraj).loading...