ISPLIVALI MEJLOVI KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ: Pisao joj i VUČIĆ i tražio SAMO OVO

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je sadržaj nekoliko mejlova za koje tvrdi da ih je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović poslala svom tadašnjem savetniku, a u jednom od njih pominje se i molba koju joj je navodno uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

aleksandar vučić kolinda grabar kitarović
Beta

Nedeljnik je objavio da u navodnoj prepisci Grabar-Kitarović i njenog nekadašnjeg savetnika Mate Radeljića postoji i mejl u kojem piše da ju je Vučić zamolio da više ne koristi izraz “velikosrpska agresija”, prenosi portal Indeks.

Nacional piše da je Grabar-Kitarović prosleđivala Radeljiću svoju komunikaciju s predsednikom Hrvatskog helsinškog odbora Ivanom Zvonimirom Čičkom koga je zamolila da joj pomogne povodom reakcija na njenu izjavu “Za dom spremni”.

Ona mu se navodno obraćala sa “Zvonkec moj” i tražila da on kao lider nevladine organizacije piše jevrejskim udruženjima u njenu odbranu.

Nedeljnik tvrdi i da je, pošto je s Pantovčaka sklonila bistu nekadašnjeg jugoslovenskog lidera Josipa Broza Tita, pitala Radeljića “Joj, Mate, da li je trebalo to da napravimo”, prenosi Indeks.

Radeljić je posle Nacionalovog teksta izjavio da objavljeni sadržaj privatnih mejlova nije istinit i da uprkos tome što je smenjen, nikada nije pustio u javnost niti jedan mejl, prenosi regionalna televizija N1.

“Danas objavljeni tekst smatram podmetanjem iz kabineta predsednice kako bi se Kolinda Grabar-Kitarović prikazala žrtvom osvetoljubivog savetnika. U nedostatku bilo kakvog suvislog programa, njena kampanja (za predstojeće predsedničke izbore) očigledno će se svoditi i na glumljenje žrtve”, naveo je Radeljić.