Isplivao izveštaj ETIČKE KOMISIJE FON-a: Evo kakvu “kaznu” su spremili za Sinišu Malog

Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) došao je do izveštaja Etičke komisije Fakulteta organizacionih nauka o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, u kome se predlože da mu bude izrečena mera javne opomene.

Siniša Mali
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Kako prenosi TV N1, u izveštaju Etičke komisije FON-a, navodi se da Komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla doneti nedvosmisleno mišljenje o doktoratu Siniše Malog.

Etička komisija FON-a zasedala je u petak 25. oktobra, kako bi razmotrila mišljenje Stručne komisije ovog fakulteta o doktoratu Siniše Malog.

“U Stručnom mišljenju (Stručne komisije) nije navedena ocena da li je do propusta došlo, i u kojoj meri, na osnovu namere, nemara ili druge radnje kandidata…”, navodi se u zaključku Etičke komisije.

Na kraju sastanka, Etička komisija je predložila da zbog “postojanja elemenata neakademskog ponašanja u doktorskoj disertaciji” Siniši Malom bude izrečena mera javne opomene.

Sednica Nastavno-naučnog veća zakazana je za ponedeljak 28. oktobra u podne, nakon čega bi odluka fakulteta trebalo da bude prosleđena Beogradskom univerzitetu.