ISPOVEST BEOGRAĐANKE KOJA JE POBEGLA IZ ŠKOLE GLUME: “Mikina grupa je bila kao sekta, a on vrhovni guru”

Nakon vesti da je Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume, sinoć priveden u stanicu policije jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje. Beograđanka I.S. prenosi svoje iskustvo dok je dve godine bila u njegovoj školi u Radio Beogradu.

pixabay.com

– Mikina grupa je sa ove distance bila kao neka sekta, a on vrhovni guru. Da, vladala je disciplina, dosta se radilo na dikciji, govoru, mnogo se čitalo, dobijali smo zadatke, snimali emisije, on je sa te profesionalne strane zaista imao neverovatnu sposobnost da prepozna talente i da iz njih izvuče najbolje.

S druge strane, Mika je imao taj stav da kao s decom priča kao sa odraslima, a u to je ulazio neki ortački odnos s klincima koji su mu miljenici, ali i čitav spektar uvreda. Umeo da je viče deci “kravo”, “gusko”, podrugljivo je znao da kaže i – kako si se to obukla… Nalazio je slabe tačke i tu gazio. Decu. Nekima se baš uvukao pod kožu, voleli su ga i plašili ga se istovremeno. Ja sam bila klinka, možda sam imala oko osam, devet godina tada, i te dve godine sam iz Radio Beograda kući redovno dolazila u suzama. S jedne strane sam volela to što tamo radimo, osetila sam da postajem bolja, ali nisam mogla da podnesem te procene, uvrede i dranje. Dve godine sam mislila da sam ja kriva što se ne adaptiram kao neki drugi i verovala sam da sam suviše slaba. Otišla sam kad su moji roditelji primetili da mnogo plačem, lošije spavam, jedem. Prosto – njegova pedagogija je radila na nekoj deci, na drugoj nije. I danas mi je muka kad pomislim na Mikinu grupu – navodi bivša članica grupe.

Podsetimo, poznata glumica Milena Radulović u ispovesti koju je dala za “Blic” ispričala je da je Aleksić, dok je bila maloletna, silovao i da se to dogodilo više puta.

Miroslav Mika Aleksić je filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih, prenosi “Nova”.

Aleksić je radio sa nekim od najvećih imena srpskog glumišta u Dramskoj grupi Radio Beograda gde je nekada radio, a kasnije u dramskom studiju Stvar srca, koji inače vodi sa suprugom glumicom i profesorkom Biljanom Mašić.