ISPOVEST BEOGRAĐANKE: Puna su nam usta brige o deci, a za mene je i izlazak u šetnju NOĆNA MORA

Kolica za bebe
Pixabay.com

Ovako izgleda jedan prosečan dan majke koja želi da izvede svoje dete u šetnju po Bulevaru kralja Aleksandra jer živi u delu grada gde parkići i mirne ulice ne postoje.

 

Našoj redakciji javila se jedna Beograđanka, majka bebe od 4 meseca koja je želela da podeli muke koje ima svaki put kada sa svojim detetom poželi da izađe u šetnju. Njenu priču objavljujemo u celosti:

“Prvo kad izađeš napolje sa kolicima susrećeš se sa bahatim vozačima koji prođu na 5 centimetara od kolica i preseku ti put da bi mogli da se parkiraju na nedozvoljeno mesto na trotoaru i tako ti zakrče put pa si primoran da poneseš kolica pod mišku i hrabro koračas po tramvajskim šinama.

Kada pomisliš da si na bezbednom i na dovoljno širokoj ulici, odjednom se na tebe i tvoju 4 meseca staru bebu sruči fasada jer komšija sa 3. sprata popravlja klimu bez ikakvog upozorenja i ne gleda kome će fasada da se sruči na glavu!

Kad pomisliš da si izvukao živu glavu, desi ti se pljačka bebine torbe koja visi na kolicima u kojima beba spava i to na par centimetara od majke! Lopovi će uvek da iskoriste gužvu i svaki sekund nepažnje! I tako je majka koja je nekoliko dana potpuno sama sa bebom jer je muž na putu ostala i bez telefona i bez ikakve komunikacije sa svetom ako, ne daj Bože, nešto zatreba za bebu!

Dok se brzinom munje trčeći vraćaš kući kako bi na vreme beba dobila da jede, kod Cvetkove pijace nalećeš na “finog gospodina” koji je preprečio svojim Mercedesom put tramvaju koji sada mora duuuugooo da čeka i svira ne bi li se vlasnik automobila pojavio.

Beba tada već počinje da se nervozi u kolicima, a majka iz sveg glasa viče i zove finog vlasnika auta da ga pomeri samo nekoliko centimetara sa nedozvoljenog mesta za parkiranje kako bi tramvaj prošao i beba na vreme stigla kući da jede.

Čovek se konačno pojavljuje i staje pored automobila, ali i dalje ga ne pomera već priča sa prijateljem kao da niko drugi oko njega ne postoji. Toliko je tramvaj stajao da su ga na kraju svi putnici napustili.

I sve ovo za samo jedan dan!”

Da li ste imali sličnih iskustava? Pišite i podelite ih sa nama.