ISPOVEST SEKSUALNE ROBINJE RATNIKA ISIS-A: “Terali bi nas da se molimo neposredno pred silovanje”

ISIS ISIL
Beta

Žena koju je ISIS oteo i pretvorio u seksualnu robinju opisala je pakao kroz koji je prošla zajedno sa drugim zlosrećnim ženama koje su pale u ruke ekstremista.

 

Nađa Murad (21) tek je jedna od 5.000 Jezidi žena koje su završile kao seksualne robinje ratnika ISIS-a. Oni masovno vrše otkup robinja, a Nađa je pronašla snage da progovori o svom iskustvu.

Jezivu priču o stradanju žena podelila je sa studentima univerziteta u Kairu. 

– Od nas su više cenili i životinje. Pre svakog silovanja terali su nas da se najpre pomolimo. Radili su nam nezamislive stvari – rekla je Nađa studentima, a prenosi Biznis insajder.

Nađina jeziva priča počela je leta 2014. godine, dok je bila tek studentkinja u selu Kočo u severnom Iraku. U to vreme ISIS ratnici pobili su 312 muškaraca, pripadnika Jezidi manjine, a devojke i žene poveli su sa sobom kao robinje.

Odveli su Nađu i devojke iz njene grupe u Mosul, gde su ih tri dana držali zatvorene, nakon čega su vojnici počeli da ih prosleđuju jedni drugima.

Mnoge žene su, kaže Nađa, izvršile samoubiustvo, ali ona nikada nije ni pomislila na to.

– Nisam želela da počinim samoubistvo, ali sam žarko želela da oni ubiju mene – rekla je za časopis Tajm.

Nađu je na kraju otkupio jedan porodičan čovek, koji je imao ženu i ćerku koje je nikada nisu videle, a novi “vlasnik” Nađu je držao skrivenu u jednoj sobi.

Pokušala je da pobegne, ali nije uspela u svojoj nameri, pa je pretrpela strašne batine i seriju silovatelja na sebi kao kaznu. Iživljavanje je trajalo dok se nije onesvestila, pa čak i posle toga.

Novembra 2014. godine, Nađa ponovo pokušava da pobegne, i u tome uspeva. Konačno je bila slobodna nakon tri meseca zlostavljanja. Pridružila se izbeglicama i zatražila azil u Štutgartu.