"Otac bi me uvodio u kupatilo i zaključavao vrata za sobom. Naterao bi me da se skinem, a onda bi mi na glavu stavio toliko šampona da bi mi pena ušla u oči, usta i uši. Onda bi me okretao i silovao bi me".

 

Ovako za “Blic” priča nesrećni dečak iz okoline Knjaževca koji je odlučio da prekine zlostavljanje svog rođenog oca.

Mališan iz okoline Knjaževca, koji danas ima 13 godina, kaže da je zlostavljanje počelo kada je imao 11 godina, a on išao u peti razred osnovne škole. On u ispovesti, u prisustvu majke i dede, kaže da ga je otac, uz pretnju da će ga pretući ako ikome išta kaže, nekoliko puta silovao sve do 2017, kada je dečak sebi pokušao da oduzme život.

– Prvi put me je otac uveo u kupatilo i rekao mi je da se skinem, posle čega mi je stavio toliko šampona da nisam mogao ni da gledam niti da pričam. Tata mi je tada naredio da se okrenem ka zidu i – silovao me! Nisam mogao ni da pisnem jer su mi usta bila puna pene od šampona – objašnjava nesrećni dečak.

Otac u pritvoru

Policija je zbog ovako teških optužbi dugo proveravala istinitost dečakovih tvrdnji. Na kraju, mališanov otac je, pod sumnjom da je silovao sina, uhapšen. On je na saslušanju u policiji negirao da je silovao sina, ali mu je određen pritvor do 30 dana.

Zlostavljanje se ponovilo još nekoliko puta, a otac je uvek na identičan način zlostavljao svog sina.

 
– Ušao bi u kupatilo i zaključao vrata. Znao sam šta sledi. Trpeo sam jer sam ga se bojao. Nikome nisam smeo ništa da pričam – dodaje mališan.

 
Pre godinu dana dečaka je otac naterao da ga oralno zadovolji, i to opet iza zatvorenih vrata. Mališan je tada shvatio da takav život ne želi da živi.

– Te večeri sam rešio da se sutra u školi ubijem. Sačekao sam da otac ode na posao, a onda, da majka ne vidi, uzeo sam nož iz kuće i pošao u školu. Pokušao sam sebi da presudim sečivom, ali me je video jedan nastavnik i sprečio me u tome – kaže silovani dečak.

Odmah je pozvana dečakova majka da dođe u školu. Tu je mališan, u njenom prisustvu i u prisustvu direktora škole, psihologa i razrednog starešine prvi put kazao šta mu se desilo. Odmah je obaveštena policija i Centar za socijalni rad, koji je majku i sina smestio u sigurnu kuću.

 
– Prisluškivala sam jednom i čula sina kako je vrisnuo. Na pitanje šta se dešava, muž je rekao da mu je pena ušla u oči – priča A. V., majka dečaka.loading...