Ističe da su se deca potresla više od drugih, kao i nema nikakvih informacija o razlozima privođenja, iako ih je tražila od kosovske policije.

– U pola 6 su došli, ja sam im otvorila vrata i onda su upali. Priveli su ga, ne znamo ni razlog, ništa i dalje ne znamo. Gledala sam samo dete da primirim. Bilo je njih desetak, ništa mi nisu rekli, ni gde se nalazi ni gde ga vode – ispričala je supruga uhapšenog za RTS.

Vidno uznemirena žena ističe da je samo pokušavala da smiri dete.

– Vikali su mi na albanskom “šuj, šuj” (“ćuti”) i sproveli do sobe, a Dragišu su držali na podu sa puškama uperenim ka njegovoj glavi – rekla je ona u izjavi za Novosti.

Slavica priča da specijalci nisu dozvolili da njen suprug ponese sa sobom mobilni telefon. Dragišu su držali na podu sa puškama uperenim ka njegovoj glavi.

– Vezali su ga lisicama i više puta šutnuli čizmom u glavu i telo. Počela sam da vrištim i da tražim da me puste da odem do druge sobe gde mi je najmlađa ćerka Jovana plakala i tresla se od straha. Kada sam ih upitala gde ga vode i zbog čega rekli su mi da će ga samo saslusati i vratiti za nekoliko sati – kaže nesrećna žena.

Komšija uhapšenog Markovića kaže da se veliki broj policajaca nalazio na spratu i da nije mogao da izađe iz stana.

Pripadnici Rosu su Markovića brutalno pretukli pred članovima porodice, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić i naveo da su uhapšeni i Saša Ćurić, Marko Rašić i Nedeljko Spasojević.loading...