ISTRAGA “STOJI” U MESTU: PSG pita Vučića u čijem je interesu ZATAŠKAVANJE ubistva Ivanovića

Pokret slobodnih gradjana (PSG) upitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića u čijem je interesu "zataškavanje" ubistva političkog predstavnika Srba sa Kosova, Olivera Ivanovića koji je ubijen ispred prostorija svoje stranke 16. januara 2018. godine.

Beta

Vučića su upitali zbog čega istraga dve godine “stoji” u mestu, da li misli da je izgovor da se informacije u javnost ne izose u interesu istrage relevantan, kao i ko je isključio kamere deset minuta pre ubistva i gde su snimci sa 17 sigurnosnih kamera koje su postavljene na lokalima u neposrednoj blizini mesta zločina.

“Da li mislite da bi istraga o naručiocima mogla da dovede do ljudi bliskih vlasti”, upitao je PSG u saopštenju.

PSG je istakao da je nakon atentata nastala atmosfera koja govori da aktuelna vlast nema interes da rasvetli taj slučaj i da je to ubistvo na srpsku političku scenu donelo novu dimenziju “mraka koji iz dana u dan postaje sve tamniji”.

“Atentat koji nam je jasno stavio do znanja da je po život opasno misliti i delovati drugačije i dalje je nerasvetljen. Ne zna se ko je ubio Olivera, na koji način, a nepoznato je i koje naručilac kao i glavni motiv ovog ubistva. Situacija u kojoj nemamo odgovore na tri ključna pitanja samo pokazuje nesposobnost nadležnih organa da samostalno i objektivno obavlja svoj posao”, naveo je PSG.

Pokret je ocenio da ne dve godine kasnije ne postoje odgovori na ključna pitanja u vezi sa ubistvom, ali da je poznato da je ubistvu prethodila “atmosfera sistmskog crtanja mete na čelu” spotovima emitovanim na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

“Visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) koji su Olivera Ivanovića označavali kao izdajnika i centralnog krivca za lošu poziciju Srba na Kosovu i Metohiji sada ga predstavljaju kao mučenika”, dodao je PSG.